Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 schenkeltjes
 1 wortel in brunoise gesneden
 1 ui gesnipperd
 1 stengel bleekselderij brunoise gesneden
 1 liter rode wijn
 1 tak rozemarijn
 2 tenen knoflook
 100 gram tomatenconcentraat
1

Bloem de schenkels en braad ze in olijfolie en boter goudbruin.

2

Voeg de brunoise van groenten toe en fruit het geheel even aan.

3

Doe de knoflook, rozemarijn en tomaatconcentraat erbij.

4

Laat dit even doorgaren en blus af met de rode wijn totdat de schenkeltjes onderstaan.

5

Dek de pan af met deksel of aluminiumfolie.

6

Gaar het geheel ca. 2 1/2 uur in een oven op 140◦C.

7

Zout en peper naar smaak.

Ingrediënten

 4 schenkeltjes
 1 wortel in brunoise gesneden
 1 ui gesnipperd
 1 stengel bleekselderij brunoise gesneden
 1 liter rode wijn
 1 tak rozemarijn
 2 tenen knoflook
 100 gram tomatenconcentraat

Aanwijzingen

1

Bloem de schenkels en braad ze in olijfolie en boter goudbruin.

2

Voeg de brunoise van groenten toe en fruit het geheel even aan.

3

Doe de knoflook, rozemarijn en tomaatconcentraat erbij.

4

Laat dit even doorgaren en blus af met de rode wijn totdat de schenkeltjes onderstaan.

5

Dek de pan af met deksel of aluminiumfolie.

6

Gaar het geheel ca. 2 1/2 uur in een oven op 140◦C.

7

Zout en peper naar smaak.

Schenkeltjes gesmoord in rode wijn en kruiden