Category
Yields1 Serving
 3 teentjes knoflook
 3 sjalotten
 4 takjes rozemarijn
 4 takjes tijm
 4 takjes peterselie
 Lamsbout van 1,5 kg. (ontdaan van been)
 olijfolie
 3 eetlepels honing
 2 eetlepels basterdsuiker
1

Verwarm de oven voor op 150◦C.

2

Pel de knoflook en sjalotten. Haal de blaadjes van de kruidentakken.

3

Stamp de knoflook, sjalotten, rozemarijn, tijm, peterselie met een vijzel of hak in de keukenmachine en meng een scheut olijfolie erdoor.

4

Bestrooi de lamsbout met zout en peper en bestrijk de binnenkant van de lamsbout met het kruidenmengsel.

5

Bind de lamsbout op met keukentouw en bestrijk de bovenkant met het honing-basterdsuiker mengsel.

6

Leg hem op een ingevette bakplaat en zet het hem ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingredients

 3 teentjes knoflook
 3 sjalotten
 4 takjes rozemarijn
 4 takjes tijm
 4 takjes peterselie
 Lamsbout van 1,5 kg. (ontdaan van been)
 olijfolie
 3 eetlepels honing
 2 eetlepels basterdsuiker

Directions

1

Verwarm de oven voor op 150◦C.

2

Pel de knoflook en sjalotten. Haal de blaadjes van de kruidentakken.

3

Stamp de knoflook, sjalotten, rozemarijn, tijm, peterselie met een vijzel of hak in de keukenmachine en meng een scheut olijfolie erdoor.

4

Bestrooi de lamsbout met zout en peper en bestrijk de binnenkant van de lamsbout met het kruidenmengsel.

5

Bind de lamsbout op met keukentouw en bestrijk de bovenkant met het honing-basterdsuiker mengsel.

6

Leg hem op een ingevette bakplaat en zet het hem ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Gegrilde lamsbout