Category
Yields1 Serving
 5-6 blaadjes filodeeg
 600 gram lamsgehakt
 1 sjalotje
 10 ½ eetlepels rozijnen of sultana’s
 1 groot ei
 Kaneel, ketoembar
 2-3 eetlepels droog broodkruim
 50 gram walnoten
 Bieslook
 1 gele paprika
1

Laat het deeg ontdooien.

2

Verwarm de oven voor op 200 ◦C. Doe het gehakt in een kom, pel het sjalotje en rasp het boven de kom.

3

Week de rozijnen kort in heet water. Voeg het ei bij het gehakt en meng de specerijen en het broodkruim erdoor.

4


Verbrokkel de noten en laat de rozijnen uitlekken. Knip de bieslook klein en meng dit met de specerijen en noten door het gehakt.

5

Vet een springvorm in en leg de met olijfolie bestreken velletjes deeg in de vorm. Ieder vel moet met olie worden bestreken en komt haaks op het vorige vel te liggen.

6

Schep de gehakt vulling in de vorm en vouw de velletjes deeg over de vulling dicht. Bestrijk ook de bovenkant met olie en bak de taart in circa 40 minuten goudkleurig en gaar. Serveer het in punten.

Ingredients

 5-6 blaadjes filodeeg
 600 gram lamsgehakt
 1 sjalotje
 10 ½ eetlepels rozijnen of sultana’s
 1 groot ei
 Kaneel, ketoembar
 2-3 eetlepels droog broodkruim
 50 gram walnoten
 Bieslook
 1 gele paprika

Directions

1

Laat het deeg ontdooien.

2

Verwarm de oven voor op 200 ◦C. Doe het gehakt in een kom, pel het sjalotje en rasp het boven de kom.

3

Week de rozijnen kort in heet water. Voeg het ei bij het gehakt en meng de specerijen en het broodkruim erdoor.

4


Verbrokkel de noten en laat de rozijnen uitlekken. Knip de bieslook klein en meng dit met de specerijen en noten door het gehakt.

5

Vet een springvorm in en leg de met olijfolie bestreken velletjes deeg in de vorm. Ieder vel moet met olie worden bestreken en komt haaks op het vorige vel te liggen.

6

Schep de gehakt vulling in de vorm en vouw de velletjes deeg over de vulling dicht. Bestrijk ook de bovenkant met olie en bak de taart in circa 40 minuten goudkleurig en gaar. Serveer het in punten.

Filotaart met lamsgehakt